FormaCubic Art & Design


 

 

 

 

Atelier voor letters in steen, metaal of glas

Letters hakken
Zandstralen
Diepstralen

Reliëfs hakken
Naamborden
Huisnummers
Gevelstenen
Zonnewijzers
Vergulden


 

Uw tekst op elk gewenst materiaal
teksten kunnen op natuursteen, metaal of glas worden aangebracht.

Letters in steen gekapt of in natuursteen gegraveerd, gezandstraald of met de hand geboetseerd en in brons afgegoten. In ons atelier maken we veelvuldig gebruik van deze oude ambachtelijke technieken ondersteund met moderne apparatuur. Een met de hand gehakte letter in natuursteen draagt altijd de signatuur van de maker. Geen twee tekens zijn precies gelijk dat maakt dat de tekst leeft. Voor tekst in natuursteen gelden speciale regels en wetten. Diepte en reliëf spelen met licht en schaduw.

Cijfers of letters van Arduin
Naamborden of huisnummers gemaakt uit Hardsteen of Arduin

Wij vervaardigen uw naambord op ambachtelijke wijze gekapt in een plaat arduin. Materiaal dikte naar uw wens. Wilt u kleinere details dan kunnen we dit met behulp van een sandblast sjabloon stralen in verschillende dieptes.

Losse huisnummers worden door middel van waterjet gesneden uit bijvoorbeeld Arduinplaat. Elk lettertype is mogelijk. Na het snijden van cijfers of letters worden deze met de hand nabewerkt.

Cijfers of letters van Metaal
Elk project met zorg vormgegeven en uitgevoerd

Wilt u een huisnummer van een bijzonder design? Wij snijden letters en cijfers uit metaal tot wel 80 mm dik. Voor een duurzaam product voorzien van een coating.

Foto: Reliëfcijfers 80 mm aluminium 

 Tekst op glas
Decoraties op glas door stralen of zeefdruk.

Vroeger werd glas gematteerd door het te etsen. Dit is zeer schadelijk voor het milieu daarom wordt glas gematteerd d.m.v. zandstraaltechniek. Met behulp van corund of glasparels wordt het glasoppervlak 'aangetast' en onstaat een mattering. Voor grote oplages kunnen we het glas bedrukken met een 2 komponenten inkt die hetzelfde effect geeft.

 

Geschilderde tekst
Decoraties op panelen handgeschilderd of met zeefdruk.

Met de hand schilderen is een tijdrovend en kostbaar proces. Het kan een stuk efficienter door gebruik te maken van een computergesneden tekstsjabloon. Na het aanbrengen van het sjabloon wordt dit ingelakt. Voor meerdere panelen met dezelfde tekst maken we gebruik van zeefdruk techniek. Laat u informeren over de mogelijkheden.Voor informatie en prijsopgave
Wij staan u graag te woord!

Voor informatie en prijsopgave stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op. Voor het bezoek aan ons atelier gelieve eerst een afspraak te maken.
Paul Funcken 013-5331739 of 06-53269163
Kreitenmolenstraat 60, 5071 BH Udenhout.
info(at)paulfuncken(punt)nl

Navigatie